Silvia Insalata
Tänzerin (Gast)
Vita
Die Italienerin Silvia Insalata erhielt ihren ersten Tanzunterricht in Puglia, Italien, bevor sie 2015 in der Akademie Princess Grace Monte Carlo aufgenommen wurde. Anschließend ergänzte sie ihre Ausbildung von 2018 bis 2021 an der renommierten Tanzschule Hamburg Ballett John Neumeier. Von 2021 bis 2023 war sie als Gast in zahlreichen Produktionen des Aalto Ballett Essen zu erleben, beispielsweise „Schwanensee“, „Nussknacker“ und „Romeo und Julia“ und tritt noch u. a. in „Giselle“ und „Smile“ auf.
The italian ballerina Silvia Insalata started her ballet training in Puglia, Italy, and in 2015 she was accepted at the Académie Princess Grace Monte Carlo. Afterwards she continued her education at the Ballet School of the famous Hamburg Ballett John Neumeier. From 2021 to 2023 she has been a frequent guest dancer of the Aalto Ballett Essen and danced in numerous productions, such as ”Swan Lake“, ”Nutcracker“ and ”Romeo and Juliet“ and this season she will be dancing in ”Giselle“ and ”Smile“ among others.
Foto: Johan Sandberg
The italian ballerina Silvia Insalata started her ballet training in Puglia, Italy, and in 2015 she was accepted at the Académie Princess Grace Monte Carlo. Afterwards she continued her education at the Ballet School of the famous Hamburg Ballett John Neumeier. From 2021 to 2023 she has been a frequent guest dancer of the Aalto Ballett Essen and danced in numerous productions, such as ”Swan Lake“, ”Nutcracker“ and ”Romeo and Juliet“ and this season she will be dancing in ”Giselle“ and ”Smile“ among others.
Foto: Johan Sandberg